Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії звинувачує ООН в упередженій оцінці ситуації в Україні


Міністерство закордонних справ Росії звинувачує ООН в упередженій оцінці на сході України. Про це йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

«Як і раніше, не бачимо об’єктивного підходу і неупереджених оцінок того, що відбувається на Україні з боку авторів документа (доповідь місії ООН з прав людини в Україні – ред.). Вони продовжують вибірково використовувати інформацію і робити на її основі ангажовані висновки», – мовиться у заяві МЗС Росії.

Проте, на думку російських дипломатів, ряд положень доповіді частково відображає тривожну ситуацію в Україні.

Учора МЗС України, зі свого боку, заявило, що шоста доповідь стосовно ситуації у галузі прав людини в Україні, підготовлена за результатами роботи в Україні Моніторингової місії ООН із прав людини в період 18 серпня – 16 вересня, «до певної міри об’єктивно оцінює загальну ситуацію в Україні і дає широку картину подій».

«Водночас висловлюємо сподівання на більш повне висвітлення Місією не лише внутрішніх, а й зовнішніх чинників, які впливають на розвиток ситуації на сході України. Російська агресія, російські найманці, розв’язана Росією брудна ідеологічна війна, шантаж та інші злочини мають не лише бути названі, а й отримати відповідну оцінку з боку правозахисних організацій системи ООН», – заявили в Києві.

Вчора Управління верховного комісара ООН з прав людини опублікувало доповідь, присвячену ситуації в Україні. У звіті звернено увагу на численні грубі порушення прав людини на захоплених проросійськими сепаратистами територіях, а також в анексованому Росією Криму. Водночас звіт згадує й про деякі порушення з боку української сторони, в першу чергу силових структур у зоні антитерористичної операції. При цьому, як звернув увагу речник МЗС Євген Перебийніс, частина таких звинувачень ґрунтується на заявах на кшталт «існує інформація», «як повідомляється», без наведення конкретних фактів.

XS
SM
MD
LG