Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова брати участь у газових переговорах 21 жовтня – Продан


Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що запропонована Єврокомісією дата проведення газових переговорів із Росією 21 жовтня є прийнятною для України.

«21 жовтня нас влаштовує», – зазначив він.

Сьогодні єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер запропонував провести наступну зустріч щодо газового питання 21 жовтня у Берліні.

Раніше російська та українська сторони повідомляли, що дата наступної газової зустрічі ще невідома.

Учора міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україна направила Єврокомісії свої пропозиції щодо вирішення газового конфлікту з російською компанією «Газпром». Він зазначив, що Єврокомісія, найімовірніше, погоджуватиме їх із російською стороною.

26 вересня після тристоронньої зустрічі в Берліні комісар ЄС з енергетики Ґюнтер Еттінґер заявив, що Україна до кінця жовтня має сплатити Росії два мільярди доларів, а до кінця року – ще 1,1 мільярда доларів за раніше спожитий газ.

Якщо Росія до кінця жовтня отримає перший транш і передоплату за ціною 385 доларів за тисячу кубометрів, то поставить Україні п’ять мільярдів кубометрів палива.

Продан тоді заявив, що російській та українській сторонам не вдалося досягти домовленостей щодо принципів ціноутворення.

XS
SM
MD
LG