Доступність посилання

ТОП новини

Україна не буде обговорювати заміщення електроенергії з Росії до Криму – Продан


Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан

Україна не буде обговорювати можливість заміщення постачання української електроенергії до Криму шляхом її отримання з Росії, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

«Росія вважає Крим своєю територією, але ми не вважаємо Крим російською територією і ніколи не вважатимемо. Тому про жодні заміщення не може йтися», – зазначив Продан, цитує його слова агентство «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Крим на сьогодні працює з обмеженням до 50% постачань від потреб півострова.

Раніше «міністр палива та енергетики» анексованого Криму Сергій Єгоров заявив, що Росія пропонує Україні постачати електроенергію, однією з умов постачання є скасування обмежень електропостачання Криму.

Крим залежить від постачання електроенергії з України. Україна повідомила про можливі проблеми з постачанням електроенергії до Криму у зв'язку з проблемами її виробництва через нестачу вугілля.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

XS
SM
MD
LG