Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «ДНР» заявляють про підписання угоди про лінію розмежування на Донбасі


Бойовики угруповання «ДНР», квітень 2014 року
Бойовики угруповання «ДНР», квітень 2014 року

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють про підписання угоди з Києвом про лінію розмежування на Донбасі.

«Ми підписали з Києвом угоду про лінії розмежування. Згідно з ним, силовики залишають кілька міст, у тому числі Піски ( околиця Донецька)», – зявив «прем’єр» «ДНР» Олександр Захарченко, повідомляє російське агентство «РИА Новости».

У РНБО немає інформації про підписання якихось документів щодо угоди про лінію розмежування на сході України.

«Ми наразі не отримали від представників міжнародної спостережної групи, до складу якої входять представники Росії, України та ОБСЄ, документи про якісь розмежування. Тим паче, що рішення про відведення військ від якихось населених пунктів та займаних позицій приймає керівництво АТО», – зазначив Лисенко в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

У вересні почала роботу група представників України, ОБСЄ і Росії зі спільного контролю й координації питань припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на сході України.

Сьогодні президент Петро Порошенко відвідав і проінспектував фортифікаційні зміцнення української армії, що перебувають за 32 км від Донецька.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню на сході України і моніторинг цього режиму.

19 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали в Мінську меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня. Документ складається з 9 пунктів і передбачає, зокрема, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій.

XS
SM
MD
LG