Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура відкрила кримінальну справу щодо захоплення «Чорноморнафтогазу»


Ukraine -- General Prosecutor of Ukraine office in Kyiv, 28Mar2012
Ukraine -- General Prosecutor of Ukraine office in Kyiv, 28Mar2012

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння майном державного підприємства «Чорноморнафтогаз», повідомляє прес-служба відомства.

Генпрокуратурою розслідуються кримінальні провадження, розпочаті за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) та частиною 3 статті 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства) Кримінального кодексу України.

«У ході перевірки дотримання вимог законодавства у діяльності державного підприємства «Чорноморнафтогаз» встановлено, що група осіб у березні 2014 року, використовуючи документи, печатки та штампи вказаного публічного акціонерного товариства, протиправно заволоділа його майном на загальну суму майже 15 мільярдів гривень та в подальшому передала його до незаконно створеного кримського республіканського підприємства «Чорноморнафтогаз», чим заподіяла державі великої шкоди», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що службові особи кримського підприємства «Чорноморнафтогаз», достовірно знаючи про відсутність у підприємства дозволу на користування ділянкою надр в період березня-жовтня, здійснили видобуток природного газу в об’ємі 600 мільйонів кубометрів, чим завдали збитків державі на суму 240 мільйонів гривень.

Після анексії Росією Криму компанія «Нафтогаз України» не контролює діяльність державного підприємства «Чорноморнафтогаз».

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

XS
SM
MD
LG