Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ: від еболи вже померло понад 4 тисячі людей


Кількість людей, які померли від спалаху лихоманки ебола, перевищила 4 тисячі. За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров’я, з 8399 людей, які захворіли у семи країнах світу, 4033 померли.

Від лихоманки померло 2316 людей у Ліберії, 930 – у Сьєрра-Леоне, 778 – у Гвінеї, 8 у Нігерії та одна людина у США. Також зафіксовано по одному випадку захворювання в Іспанії та Сенегалі. Від спалаху еболи у Конго померло 43 людей з 71 оюдини, які захворіли, повідомляє Reuters.

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон у п’ятницю заявив, що його країна ухвалює серйозні заходи для боротьби з лихоманкою.

«Ми робимо більший внесок, ніж будь-яка інша країна, щоб допомогти впоратися з кризою у Західній Африці і придушити джерело», – сказав Камерон.

«Ми вживаємо усіх можливих заходів, щоб утримувати наших людей у безпеці тут, у Великобританії. Ми прислухаємося до порад фахівців у сфері медицини і дотримуємося їхніх порад, а також запроваджуємо спостереження і контроль у морських та повітряних портах», – наголосив прем’єр-Британії.

У середу у США оголосили, що посилюють раніше запроваджений контроль на летовищах і в морських портах за особами, які прибувають із країн, які є осередками спалаху еболи.

XS
SM
MD
LG