Доступність посилання

ТОП новини

«Айдар» затримав міліціонерів та депутата облради, які визнають співпрацю з «ЛНР» − ЗМІ


Айдарівці затримали та привезли до Києва 4 осіб, звинувачених у співпраці з бойовиками. Один із них − депутат луганської облради Віктор Філліпов. Як повідомляє Громадське, усі четверо співпрацю з угрупованням «ЛНР» підтверджують, але вину в убивствах та інших тяжких злочинах заперечують.

Комбат «Айдару» Сергій Мельничук мав намір сам передати затриманих Службі Безпеки України.

Мельничук і айдарівці з самого ранку не можуть здати чотирьох затриманих. Слідчі довго вирішують, хто має затримувати депутата облради.

Віктор Філліпов, депутат обласної ради від Партії Регіонів, ректор Луганського державного інституту культури та мистецтв, член постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молоді, спорту за президентства Януковича. Він − активний учасник антиукраїнських мітингів, що пропагували проведення референдуму про відокремлення області від України та створення окремої республіки.

Як заявляють у батальйоні, інші троє затриманих − працівники міліції угруповання «ЛНР» – колишні працівники МВС України у Луганську, що добровільно перейшли на бік сепаратистів. Айдарівці стверджують, що вони мали наступні обов‘язки: пошук та виявлення працівників МВС України, а також пошук їх рідних та сімей з метою шантажу, вимагання викупу або вбивства. Затримані були під час спроби розстрілу мирних громадян, кажуть у батальйоні.

Раніше міліція у Києві затримала двох бійців батальйону разом із «заступником Міністра охорони здоров'я ЛНР» Павлом Малишом за підозрою у викраденні. Бійців судили у Печерському райсуді Києва і рішенням суду відпустили під заставу у розмірі 24 тисяч гривень кожному.

XS
SM
MD
LG