Доступність посилання

ТОП новини

Російську «Нову газету» звинуватили в порушенні закону про боротьбу з екстремізмом


Влада Росії звинуватила опозиційну «Нову газету» в порушенні законодавства з боротьби з екстремізмом і винесла офіційне попередження. Про це повідомила сама «Нова газета» в п'ятницю.

Федеральна служба нагляду у сфері зв'язку,інформаційних технологій і масових комунікацій винесла газеті попередження про неприпустимість використання засобів масової інформації для здійснення екстремістської діяльності.

Попередження зроблене через статтю Юлії Латиніної «Якщо ми не Захід, то хто ми»?. Відповідно до листа, стаття Юлії Латиніної порушила закон проти екстремістської діяльності, що забороняє розпалювання соціального, расового, національного або релігійного розбрату. Звернена увага на фразу авторки про те, що «тільки три сучасні нації, − євреї, китайці і індійці можуть претендувати на тисячолітню корінну культуру, а усі інші − відгалуження».

Як відзначається на сайті «Нової газети», її юристи зараз уважно вивчають цей документ. Проте, якщо виходити з первинного враження, швидше за все, редакції доведеться не погодитися з думкою відомства і довести свою правоту із залученням висококласних фахівців в області мовознавства.

«Одночасно хотілося б вказати на дивний перекіс в поглядах чиновників, що здійснюють моніторинг ЗМІ: чомусь державні канали, що дозволяють собі принизливі висловлювання на адресу окремих соціальних груп і народів, не піддаються ніяким покаранням − навіть коли безпосередньо розпалюють війну», − говориться на сайті видання.

Згідно з російським законодавством, видання може бути закрите, якщо воно отримує друге таке попередження впродовж 12 місяців.

XS
SM
MD
LG