Доступність посилання

ТОП новини

Усі затримані в Білорусі уболівальники вже повернулися в Україну − МЗС


Усі затримані в Білорусі українські футбольні вболівальники звільнені і вже прибули в Україну. Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

«МЗС вжив вичерпних заходів, в результаті яких звільнені всі вболівальники, в тому числі ті вісім уболівальників, які були арештовані на різні терміни», − повідомив Перебийніс.

За його словами, всі вболівальники вже перебувають в Україні.

9 жовтня ввечері уболівальники збірних України і Білорусі під час гри перегукувалися гаслами «Слава Україні» і «Живе Білорусь», проспівали пісню «Воины света» білоруського гурту «Ляпіс Трубецькой». Кілька разів протягом поєдинку вони виконували нецензурну пісню про президента Росії, це скандування було чутно у прямій трансляції. Стосовно затриманих склали адміністративні протоколи за статтями «дрібне хуліганство», «розпивання алкогольних напоїв у громадському місці», і один – за статтею «пропаганда або публічна демонстрація нацистської символіки».

Наступного дня після затримання кількох українських уболівальників, 10 жовтня, білоруський суд звільнив чотирьох українців, ще восьмеро були затримані чи заарештовані на різні терміни.

Президент України доручив МЗС терміново забезпечити консульський захист для негайного звільнення затриманих українців.

XS
SM
MD
LG