Доступність посилання

ТОП новини

Між територіями, які підконтрольні ЗСУ і бойовикам проведуть межу – ЗМІ (доповнено)


Владислав Селезньов, речник АТО
Владислав Селезньов, речник АТО

Речник АТО Владислав Селезньов заявив про існування угоди щодо створення лінії розмежування між територіями, які контролюють Збройні сили України з одного боку, та бойовики «ДНР» – з іншого. Про це Селезньов сказав в суботу в інтерв’ю телеканалу «Дождь».

За його словами, існує документ, який передбачає поділ територій на сході України.

«Так, насправді, такий документ підписаний. Є тристороння група, яка працює, і завданням якої є створення всіх необхідних умов для розмежування сторін, які беруть участь у конфлікті», – сказав спікер АТО.

Селезньов зазначив, що до складу цієї контактної групи входять представники України, Росії, а також моніторингова місія ОБСЄ.

«В тому числі, учасниками процесу створення розмежувальної лінії є представники «ЛНР» і «ДНР». Відомо, що вчора проводилися відповідні переговори, підписано документ», – сказав Селезньов.

«Деталей документа я не знаю», – додав він.

Однак пізніше в коментарі «Українській правді» Владислав Селезньов повідомив, що інформація щодо узгодженого розмежування сторін є передчасною та такою, що не відповідає дійсності.

«Інформація щодо узгодженого розмежування сторін є передчасною та такою, що не відповідає дійсності. Документ не може вважатися підписаним, доки до нього висловлюються "особливі позиції», – заявив Селезньов, додавши, що Україна «ні на крок не відходить від Мінського протоколу».

Раніше у ЗМІ звилася інформація щодо підписання угоди про «розмежування» від самопроголошеного прем’єра угруповання «ДНР» Олександра Захарченка. Він казав що так звана «влада ДНР» підписала угоду з Києвом про лінію розмежування, згідно з якою українські силовики залишають кілька міст, у тому числі Піски – передмістя Донецька, з якого регулярно ведеться обстріл, а Маріуполь, Слов'янськ та Краматорськ залишаються під контролем ЗСУ. В РНБО України цю заяву спростували.

XS
SM
MD
LG