Доступність посилання

ТОП новини

Керівник ООН закликає відвернути «різанину» в Кобане


Повітряний удар по позиціях ісламістів на околиці Кобане, погляд із турецького боку кордону, фото 10 жовтня 2014 року
Повітряний удар по позиціях ісламістів на околиці Кобане, погляд із турецького боку кордону, фото 10 жовтня 2014 року

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав у неділю до дії для того, щоб відвернути «різанину цивільних» у курдському за населенням сирійському місті Кобане, яке штурмують радикальні ісламісти з угруповання «Ісламська держава».

Тим часом із самого міста повідомляють цього ж дня, що сили самооборони місцевих курдів, а також повітряні удари міжнародної коаліції під проводом США на цей час зупинили наступ ісламістів на місто. Наразі ті захопили близько 35–40 відсотків його території.

Місто Айн-аль-Араб на півночі Сирії, на самому кордоні з Туреччиною, більше відоме у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані, перебуває в облозі значних сил радикального ісламістського сирійсько-іракського угруповання «Ісламська держава». Курдські діаспори у світі критикують Туреччину за відмову втрутитися на захист міста. Туреччина, яка має проблеми зі своєю курдською меншиною, тим часом перекрила кордон і не пропускає до сирійського міста місцевих турецьких курдів, охочих піти на його захист добровольцями.

XS
SM
MD
LG