Доступність посилання

ТОП новини

Президент: перемогти можна тільки мирним шляхом, зміни стратегії не буде


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко заявив у неділю, що не збирається міняти своєї стратегії у втіленні мирного плану, яка полягає в тому, що перемогти Україна може тільки мирним шляхом.

За словами президента, він відкритий до критики, але його мирний план, який уже як мінімум забезпечив певний рівень деескалації конфлікту, постійно атакують ура-патріоти, а це «здебільшого люди, відірвані від реалій».

Як сказав він у зверненні щодо реалізації мирного плану та зміцнення обороноздатності держави, нині Україна набагато сильніша, ніж місяць тому. Порошенко застеріг, що «ми тримаємо порох сухим», бо «мирний процес іще не став незворотним».

«Але головне – в рамках мирної стратегії ми домоглися суттєвої деескалації конфлікту, і кожен з вас це вже відчуває. Це дає шанс із великою надією та стриманим оптимізмом дивитися в наше українське мирне майбутнє», – заявив голова держави.

«Я подвою і потрою зусилля для досягнення миру. Віримо, що після важких випробувань на нас очікують мир, реформи, процвітання, європейська перспектива», – наводить його слова прес-служба президента.

Відео: Адміністрація Президента України

XS
SM
MD
LG