Доступність посилання

ТОП новини

«ЛНР» хоче провести «референдум» про відділення від України – Москаль


Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявляє про намір угруповання «ЛНР», яке влада України називає терористичним, провести на підконтрольній йому території «референдум».

За даними Москаля, «опитування» із двома питаннями: як бачать жителі «ЛНР» своє майбутнє – у складі України чи у складі окремої республіки, планують провести 9 листопада.

Голова ОДА також нагадав про плани бойовиків провести «вибори» до органів місцевого самоврядування 2 листопада.

«Оскільки «вибори» і «референдум» будуть проводитися під дулами автоматів, їхні результати передбачити нескладно», – цитує Москаля його сайт.

Самі бойовики про планований «референдум» нічого не повідомляють.

25 вересня угруповання «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» заявили про рішення провести вибори «глави держави» й депутатів «парламенту» 2 листопада. Днями бойовики заявили про намір перенести «вибори» на 9 листопада, але потім вирішили цього не робити.

16 вересня Верховна Рада України ухвалила президентський закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Цей закон передбачає особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей терміном на три роки, а також проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року.

Позачергові вибори до парламенту України мають відбутися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG