Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: обстріл медпрацівників порушує всі цивілізовані норми людства


Міністерство охорони здоров’я заявляє, що обстріл медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків є найбільш цинічним злочином, який порушує усі цивілізовані норми людства. Так у МОЗ відреагували на обстріл «швидкої допомоги» а Донеччині, внаслідок чого загинули три людини.

«10 жовтня 2014 року близько 21:00 під час транспортування хворого до щелепно-лицьового відділення 1-ї міської лікарні міста Донецьк на трасі Донецьк – Запоріжжя на блок-посту терористів біля населеного пункту Широке було розстріляно бригаду екстреної медичної допомоги у складі фельдшера Доценко Ірини Миколаївни (1965 р.н.) та водія Канцедала Івана Івановича (1956 р.н.). Усі члени бригади «швидкої» та хворий загинули», – повідомили в МОЗ.

У відомстві висловили співчуття родинам загиблих і закликали міжнародні гуманітарні організації надати належну оцінку трагічній події і «засудити дії терористичних проявів на території суверенної України».

Про обстріл «швидкої» біля Маріуполя раніше повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він також оприлюднив перехоплені переговори між бойовиками, які свідчать про їхню причетність до цього випадку.

XS
SM
MD
LG