Доступність посилання

ТОП новини

У МВС і обласних управліннях міліції під люстрацію потрапляють понад 80 осіб – Геращенко


Антон Геращенко
Антон Геращенко

У центральному апараті МВС України й обласних управліннях міліції під люстрацію потрапляють понад 80 осіб, заявив сьогодні у Дніпропетровську радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Цей список буде переданий голові МВС Арсену Авакову, а далі вже буде відбуватися процедура звільнення цих чиновників», – сказав Геращенко.

Він також поінформував, що в цілому у відомстві найближчим часом планують реформу, яка передбачає «скорочення штату співробітників МВС, збільшення заробітної плати міліціонера та підвищення соціального статусу професії».

«Реформа МВС передбачає передання функцій з охорони громадської безпеки місцевим органам влади: щоб питання, пов’язані з автомобільною інспекцією, патрульно-постової службою, насильством у сім’ях тощо, вирішувались на місці», – сказав посадовець.

Він також повідомив, що у вівторок, 14 жовтня, Верховна Рада Україна розглядатиме законопроект, яким пропонується запровадження відповідальності для виборців, готових продавати свої голоси. Як зазначив радник міністра внутрішніх справ, за такі дії виборцям будуть загрожувати штрафи.

«У деяких країнах Європи виборців за продаж голосів карають в’язницею, тому що це суспільно небезпечне діяння. Ми ініціюємо введення штрафу в розмірі 3400–5100 гривень, якщо буде доведено, що громадяни голосують за певного кандидата взамін на матеріальну допомогу від нього. Люди повинні бути відповідальними за свій вибір», – сказав він.

16 вересня Верховна Рада України ухвалила закон про люстрацію.

За це проголосував 231 народний депутат із 246. Перед цим депутати робили невдалі спроби ухвалити цей документ, однак він не набрав необхідної кількості голосів. У цей час протестувальники, що вимагали ухвалення закону під стінами парламенту, перекрили рух на вулиці Грушевського і підпалили шини.

За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, під дію закону про люстрацію потрапляють близько мільйона чиновників.

Минулого тижня президент підписав цей закон, але він іще офіційно не оприлюднений і відтак не набув чинності.

XS
SM
MD
LG