Доступність посилання

ТОП новини

У Києві співробітники СБУ затримали бойовика угруповання «ЛНР»


Радник голови СБУ Маркіян Лубківський
Радник голови СБУ Маркіян Лубківський

Служба безпеки України в Києві затримала бойовика угруповання «ЛНР». 38-річний житель Луганської області, який раніше служив у спецназі, під час військових дій на Донбасі увійшов у незаконне збройне формування «Мотор», повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

На відео з затримання чоловіка, що продемонстрував Лубківський журналістам, зрозуміло, що затриманий бойовик усвідомлював шкоду, яку робив, втім продовжував шкодити національній безпеці України.

«Боєць народного ополчення «Донбас», стояв на блокпостах із автоматом в руках, захищав Донбас, кличка Мотор. Служив у спецназі в 1994–1996 роках, займався кік-боксингом. Який погляд на ситуацію? Промили мозок. На той момент, коли ми стояли на блокпостах – у нас не було зброї, з’явилась потім. Просто протистояти армії не можна. Зараз відкрились очі, це все робилося Росією, щоб забрати Крим», – говорить чоловік на відео.

Лубківський зазначив, що затриманий брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Луганська. Втім, незабаром бойовик втік у Київ і зареєструвався «біженцем» після того, як українська армія звільнила Попасну.

Радник глави СБУ зауважив, що диверсанти «розхитують» ситуацію на територіях, які звільнені силами АТО.

XS
SM
MD
LG