Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові потрапили в оточення на Луганщині, ситуація критична – Москаль


Вночі 15 жовтня бойовики атакували 31-й та 32-й блокпости Національної гвардії України в районі автодороги Луганськ – Артемівськ (яка має народну назву «Бахмутка» – за історичною назвою Артемівська – Бахмут).

Внаслідок бою в оточенні опинилися 112 бійців Збройних сил та Національної гвардії, повідомляє голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«На сьогоднішній ранок достовірної інформації про ситуацію на Бахмутці немає. Ряд поранених та контужених військових потрапили в полон, у їх числі – один командир батальйону. Ситуацію, що склалася там, можна охарактеризувати як критичну. Конкретних відомостей про втрати бронетехніки, кількість убитих та поранених немає, оскільки підійти до місця бойового зіткнення неможливо через постійні обстріли з важкої техніки, яка окопалася в лісовому масиві», – ідеться на сайті Москаля.

За його словами, спроби представників ОБСЄ по телефону домовитися з керівництвом угруповання «ЛНР» про припинення вогню були безрезультатними. «Бойовики так званого «Війська донського» не підкорюються ЛНР, а діють на власний розсуд», – пише сайт голови Луганської облдержадміністрації.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

XS
SM
MD
LG