Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстрілюють блокпост українських силовиків на Луганщині – штаб АТО


Проросійські сепаратисти
Проросійські сепаратисти

Бойовики ведуть вогонь із мінометів та з систем залпового вогню «Град» по позиціях сил АТО біля населеного пункту Сміле на Луганщині, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Нині особовий склад блокпосту, у взаємодії з підрозділами вогневої підтримки та сил АТО, проводить заходи, спрямовані на блокування та знищення неконтрольованих бандитських угруповань. З метою забезпечення безпеки українських військовослужбовців блокпост дообладнано, посилено засобами вогневого ураження та бронетехнікою», – мовиться у повідомленні.

Раніше представники ОБСЄ заявили, що бойовики оточили і напали на український військовий блокпост між Хорошим і Сміливим на Луганщині, повідомлялось про 12 загиблих і поранених українських військових.

Раніше голова Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль повідомив, що два блокпости поблизу Бахмутки оточили бойовики «Війська донського». За його даними, в оточенні опинилися 112 бійців Збройних сил і Нацгвардії.

У Раді національної безпеки й оборони України заявили, що оточенням ситуацію назвати не можна.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на Сході України, першим пунктом якого було негайне припинення вогню. 19 вересня в Мінську підписано меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає, зокрема, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій.

XS
SM
MD
LG