Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську попрощались із 21 невідомим бійцем


У Дніпропетровську попрощалися із загиблими невідомими бійцями
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

У Дніпропетровську, на площі біля Оперного театру, попрощалися з 21 невідомим бійцем, загиблим у зоні АТО. Провести їх в останню путь прийшли десятки жителів міста з квітами й прапорами України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, панахиду за загиблими разом відслужили священики УПЦ Київського патріархату, Української греко-католицької і Вірменської апостольської церков.

На кожній труні є напис «Тимчасово невстановлений захисник України» і реєстровий номер. Поховають тіла військових на Краснопільському кладовищі.

За словами керівника Штабу національного захисту Дніпропетровщини Юрія Берези, ідентифікація тіл загиблих наразі триває.

«Ми ховаємо просто Героїв, а прізвище, ім’я та по-батькові – це питання часу. Ці люди загинули на сході України під час третьої світової війни, не АТО, а саме під час військової агресії сусідньої держави. І не важливо, де загинули – під Шахтарськом, Донецьком чи Іловайськом. Вони загинули, захищаючи свою землю», – сказав Береза.

Раніше у Дніпропетровську почали брати зразки ДНК у родичів зниклих безвісти в зоні АТО. Для людей, які розшукують своїх близьких в зоні АТО, проведення аналізу ДНК безкоштовне. За даними з міліції, зразки – клітини епітелію ротової порожнини – беруть у біологічних батьків чи дітей зниклої особи, оскільки лише їхні зразки придатні для встановлення спорідненості.

Водночас в регіоні діє «гаряча лінія» для людей, близькі яких загинули чи зникли безвісти в зоні АТО.

Раніше у Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, в різні дні поховали 74 невідомих солдатів, загиблих на Донбасі.

XS
SM
MD
LG