Доступність посилання

ТОП новини

Путін у війні проти України втратив головну зброю (огляд преси)


Сьогодні Путін усвідомлює, що неможливо втягувати Росію в повномасштабний воєнний конфлікт із реальною мобілізацією населення, переконує газета «День». Навіть у Донецьку та Луганську він не використав авіацію й інші види озброєння, бо усвідомлював, що може бути реальний удар у відповідь з боку НАТО. Експерт вважає, що Путін далі вже окупованої території на Донбасі не піде. Він не проводитиме територіальної експансії на регіон, оскільки бачить, що ставлення в інших областях до Росії змінилися. Спочатку він думав, що вдасться здобути популярність на значно більших територіях, включаючи Одесу, Маріуполь та інші міста. Але зараз, після того, як відключили російські телеканали, Путін втратив свою головну зброю, ще потужнішу, ніж ядерна. І в таких умовах набрати якихось «ополченців» або заслужити на лояльність до нього населення нереально, зазначає видання.

Україні треба мілітаризуватись. Бо досі в країні замість наведення на цілі «безпілотників» і ракет із лазерними системами, захисники вітчизни рили лопатами окопи і намагалися пристрілювати по танках АКМи 1962 року випуску. Тепер для повернення до XXI сторіччя належить мілітаризувати свідомість суспільства і вивести державні інститути з миролюбного сну. На жаль, як зазначає газета «День», небезпеки військового зіткнення з авторитарним сходом лише зростатимуть. Видання пише, що «на могилі Путіна ще прозвучать клятви про продовження маневрів і «навчань» в Україні, а для вступу до Північноатлантичного блоку знадобиться мати власну військову силу. Перший крок до створення армії українці вже зробили, позбувшись ілюзій і виявивши себе і ворога без камуфляжу та маскувальних мереж пропаганди. Але час робити й наступні кроки. Які саме – йдеться в статті «Сни i пробудження пацифістів».

Навіть в умовах війни на рекламу партії витрачають кошти інтенсивніше, ніж це було на минулих парламентських виборах, стверджує тижневик «Новое время». У підсумку кампанія-2014 може стати однією із найдорожчих. Експерти видання підрахували, що за мінімальними оцінками, за півтора місяця передвиборної гонки претенденти на депутатські крісла витратили на агітаційні цілі 600 мільйонів гривень. Докладніше йдеться в публікації «Атракціон небаченої щедрості».

Наступного року українські книжки подорожчають на 30-40%, переконує газета «Україна молода». Причина – у держбюджеті-2015 не збережені пільги, за якими профільні українські підприємства звільняються від податку на всі технологічні процеси – від випуску паперу до пересилання книжкової продукції.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG