Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «Оплоту» на сході України отримують 550 доларів на місяць та «заохочення» – журналіст


Найбільш високооплачуваними серед бойовиків на сході України є бійці «Оплоту», які заробляють до 550 доларів на місяць та отримують заохочення за знищення військової техніки ЗСУ. Про це у Twitter повідомляє журналіст Олівер Керролл, який перебуває на території, яку контролюють сепаратисти.

Відповідно до повідомлень Керролла, місцеві бійці ДНР у «офіційних батальйонах» отримують до 300 доларів США на місяць. Бійці, які не входять до «визнаних» бойових одиниць, натомість, не отримують платню централізовано.

Керролл відзначає, що бійців «Оплоту» керівництво сепаратистів нагороджує за знищення військової техніки ЗСУ.

«Можна отримати машину», – цитує журналіст своє джерело.

При цьому, за словами Керролла, у Луганську бойовики отримують значно менші суми ніж у Донецьку.

«Чимало стверджують, що воюють задурно», – твітить журналіст.

При цьому керівники сепаратистів не розкривають джерела грошей.

«Я запитав речника ДНР, як допомогає Росія. Отримав відповідь, що «тисячі простих росіян надали допомогу». Запитав, чи це включно з Жириновським та Малофєєвим. Отримав ствердну відповідь», – розповідає журналіст.

«Очевидно, що у економіці, де не приймають кредитні картки, і стає все менше готівки платити всім цим бійцям складно. Звідки надходять гроші питати марно», – продовжує Керролл.

«З огляду на те, що військо це єдина зростаюча галузь економіки на підконтрольних сепаратистам територіях, бойовик – це майже приваблива кар'єрна стежка», – констатує похмуре становище журналіст.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG