Доступність посилання

ТОП новини

ENEMO: виборча кампанія в Україні – спокійна та стримана


©Shutterstock
©Shutterstock

Голова місії Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) Срджан Павличич заявив, що виборчу кампанію в Україні можна охарактеризувати як спокійну та стриману.

Однак, за його словами, були зафіксовані випадки порушення закону, передчасної агітації і фізичних нападів на осіб, що беруть участь у цих виборах.

Спостерігачі ENEMO зазначають, що найпоширенішими порушеннями у передвиборчий період були прямий та непрямий підкуп голосів, незаконна агітація та використання «чорного піару» проти політичних опонентів, також зареєстровані поширені випадки надання кандидатами товарів та послуг виборцям.

Спостерігачі констатують, що кількість порушень нижча у порівнянні з попередніми парламентськими виборами, тенденція до зловживання адміністративним ресурсом не ліквідована.

ENEMO закликає всіх учасників виборчого процесу дозволити кандидатам і активістам кампанії змагатися вільно та в межах діючого законодавства.

14 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу України – про посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян.

Позачергові парламентські вибори призначені на 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG