Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери пропонують кандидатам у депутати відмовитись від біл-бордів для допомоги армії


Один лайт-бокс коштує, як утеплення бліндажа – волонтери кандидатам у депутати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Дніпропетровські волонтери пропонують кандидатам у народні депутати України відмовитись від політичної реклами й спрямувати кошти, виділені на це, на допомогу армії. Про це у Дніпропетровську заявили волонтери, які допомагають батальйонам добровольців і військовим частинам у зоні АТО.

Як сказала волонтерка Дар’я Андрусенко-Якотюк, волонтери обдзвонили рекламні агенції, щоб з’ясувати вартість послуг із зовнішньої реклами під час виборів і підрахували, що сума, витрачена на передвиборчу агітацію, приміром, у Дніпропетровській області, складе не менше 40 мільйонів гривень.

«Тільки в Дніпропетровську кількість біл-бордів та лайт-боксів перевищує 2 тисячі штук. Вартість оренди кожного варіюється від 1,6 тисяч до 4 тисяч гривень на місяць залежно від місця розташування. А сіті-лайтів – більше 1,3 тисяч штук. Їхня вартість – від 750 до 1250 гривень на місяць. Крім того, колосальні витрати йдуть на рекламу в ЗМІ, а також сувенірну продукцію, друк листівок. Якщо це все підсумувати, виходять мільйони на місяць», – заявила Андрусенко-Якотюк.

Волонтери підрахували: розміщення реклами на одному лайт-боксі обходиться у суму, яка необхідна для утеплення одного солдатського бліндажа. Загалом же кошторис потреб одного батальйону на місяць складає приблизно 150 тисяч гривень.

Волонтери вважають, що кошти, які кандидати направили на рекламу, можна було б витратити на «утеплення» бійців й закупівлю життєво необхідних приладів, а продуктові набори, які кандидати роздають пенсіонерам, передати до солдатських кухонь.

«У ЗМІ з’явилися фотографії, де людям разом з агітаційними листівками роздають крупу. Народ уже втомився від таких методів ведення передвиборної агітації. Краще цю крупу, цукор, борошно відправити в зону АТО. Крім того, гостро стоїть питання утеплення хлопців. Необхідні генератори. Один генератор коштує 6-8 тисяч гривень, а для батальйону необхідно їх 10-15 штук», – каже волонтер Максим Рева.

Наразі волонтери розмістили пости із закликами відмовитись від політичної реклами і спрямувати кошти на допомогу армії на офіційних сторінках кандидатів у соціальних мережах і чекають відповіді.

XS
SM
MD
LG