Доступність посилання

ТОП новини

«Під Верховною Радою моїх не було» – Корчинський


Дмитро Корчинський
Дмитро Корчинський

Лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський стверджує, що у подіях 14 жовтня під парламентом члени його партії участі не брали.

«Всі «провокатори» Корчинського зараз перебувають на сході. Здебільшого в районі Маріуполя – на схід і північний-схід від Маріуполя. Я теж зараз у Маріуполі. Я думаю, що я б знав, якби хтось брав участь у цих подіях. Тому наголошую: ніхто не брав участі у нападах на міліціонерів. З «Братства» там нікого не було», – сказав Дмитро Корчинський по телефону у програмі Радіо Свобода «Ми разом».

Також Корчинський наголосив, що не поділяє «цих всіх істерик з приводу того, що це якась там неймовірна провокація». «Тому що це звичайний процес. Публіка не задоволена діяльністю Верховної Ради, і взагалі корупцією, всілякими негараздами, капітуляцією, яка підписана нашим урядом», – сказав лідер «Братства».

На думку Дмитра Корчинського, «спецслужби сусідньої держави могли цим скористатися, але вони більше користуються корупціонерами і нашими чиновниками».

За його словами, «не треба було бити міліцію і не треба було всіх цих речей робити». «Але кілька сотень молодих людей ніякої небезпеки для країни не становлять. Значно більше шкоди наносять депутати Верховної Ради, якісь члени уряду, які збільшують рівень корупції. Це справжня небезпека для країни», – додав Корчинський.

«Проявляйте якусь порядність, коли ви боретесь зі своїми політичними ворогами, а так одразу об’являти всіх провокаторами, найманцями Москви – це дурниця», – сказав лідер «Братства».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 16 жовтня заявив, що «люди з «Братства» дійсно були помічені під Верховною Радою – і зараз їхня участь у заворушеннях розслідується», однак, підтвердив, що сам Дмитро Корчинський «є рядовим одного з підрозділів МВС і в цей час перебував біля Маріуполя разом із підрозділом».

14 жовтня під Верховною Радою молодики у балаклавах атакували правоохоронців, використовуючи рогатки, балончики з газом, вибухові пакети, петарди й каміння. Через це спікер парламенту Олександр Турчинов закрив сесійне засідання. 15 правоохоронців отримали ушкодження, 50 учасників акції було затримано.

XS
SM
MD
LG