Доступність посилання

ТОП новини

У Росії в СІЗО помістили 73-річну правозахисницю, яка розслідувала справи про загибель солдатів


Людмила Богатенкова
Людмила Богатенкова

У Росії помістили в СІЗО 73-річну правозахисницю, керівника організації «Матері Прикум’я» Людмилу Богатенкову. Про це кореспондентові Радіо Свобода повідомила помічниця Богатенкової Олена Герасимова. За її словами, увечері 17 жовтня в Комітеті солдатських матерів Будьоновьска «Матері Прикум’я» відбувся обшук. Керівникові організації Людмилі Богатенковій було пред'явлено звинувачення за статтею «шахрайство» за звинуваченням фігуранта справи чотирирічної давності, яку вела правозахисниця. Богатенкова була затримана і перепроваджена в міський відділ поліції.

Колеги Богатенкової розцінюють переслідування правозахисниці як «акт залякування у зв'язку з її діяльністю». Богатенкова займалася захистом прав військовослужбовців, виявляла факти тортур в російській армії. У останні декілька місяців розслідувала загибель російських військовослужбовців у результаті бойових дій на сході України.

У серпні Богатенкова передала в Раду при президентові Росії по розвитку громадянського суспільства і правам людини інформацію про загиблих 9 і 11 серпня 2014 року в районі військового полігону в Ростовській області дев'яти російських військовослужбовців, що проходили військову службу за контрактом в 18-ій мотострілковій бригаді .

У районному відділі поліції на питання кореспондента Радіо Свобода про долю Богатенкової заявили: «Ми такої інформації не дамо» – і кинули трубку.

Антивоєнний заклик, поширений у соцмережах
Антивоєнний заклик, поширений у соцмережах

На цю ж тему:

Російські вояки на Донбасі. Наказано брехати

На Донбасі загинули і зникли до 4 тисяч російських військових – правозахисниця

Зниклі безвісти вояки Росії на Донбасі

Місто Росії, яке чекає на труни з Донбасу

Російські вояки повертаються у трунах зі «смертельної відпустки»

У російському Брянську «афганці» проти війни в Україні

Секрети «таємної війни Путіна»

XS
SM
MD
LG