Доступність посилання

ТОП новини

У «ЛНР» заявляють про підготовку 95 виборчих дільниць на так звані «вибори» 2 листопада


Угруповання «Луганська народна республіка» заявляє про підготовку 90 стаціонарних і 5 мобільних виборчих дільниць для голосування на так звані «вибори» «голови» і «Народної ради» «ЛНР», заплановані на 2 листопада.

Наголошується, що заявлені раніше такі форми голосування, як голосування по інтернету і поштою, мають винятково форму соціологічного опитування і юридично не враховуватимуться.На сьогодні «зареєстровано» четверо кандидатів на пост «голови» «ЛНР» (прийом документів завершено): нинішній ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький, командир 4-го батальйону Михайло Бєднов, голова «Федерації профспілок» «ЛНР» Олег Акімов і бізнесмен Віктор Пеннер.

У виборах мають намір взяти участь 8 громадських організацій. Документи прийнято в усіх.

16 вересня Верховна Рада прийняла президентський закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Сьогодні цей закон набув чинності. Закон передбачає особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей строком на три роки, а також проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року. Проте, 25 вересня визнані Україною терористичними угруповання «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» заявили про рішення провести вибори «глави держави і депутатів парламенту» 2 листопада.

XS
SM
MD
LG