Доступність посилання

ТОП новини

Після двомісячного знеструмлення в Іловайську відновлено електропостачання


Співробітники ДТЕК «Донецькобленерго» повністю відновили електропостачання міста Іловайська на Донеччині. Як повідомили у прес-службі компанії, через бойові дії не було можливості проводити будь-які відновлювальні роботи з 19 серпня.

Крім того, за даними компанії, підключено також залізничну станцію Іловайськ.

Відновлення пошкоджених високовольтних ліній у районі міста почали проводити лише 1 жовтня, щойно сапери знешкодили території під ЛЕП.

У ДТЕК зазначили, що наступного тижня енергетики планують почати ремонт високовольтних ліній, які ведуть від Іловайська в Тельманівський і Новоазовський райони для поліпшення надійності електропостачання півдня Донецької області.

Незадовго після початку активної фази АТО на сході України місто Іловайськ Донецької області стало важливим опорним пунктом проросійських сепаратистів, його взяття дало б змогу українським силовикам розбити на окремі частини контрольовані сепаратистами території. Приблизно два місяці тому, у дні боїв за Іловайськ Росія масово ввела свої регулярні війська на Донбас. Це, а також помилкові дії частини українських військ і, ймовірно, їхнього командування, призвело до оточення в так званому «Іловайському котлі» сотень українських військових, частину яких російські війська й сепаратисти відтак знищили, ще частину полонили, доля багатьох досі не відома.

XS
SM
MD
LG