Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині загинув фотокореспондент Віктор Гурняк


У бою поблизу міста Щастя Луганської області загинув фотокореспондент, волонтер, боєць «Айдару» Віктор Гурняк. Про це повідомляє його колега Петро Задорожній у Facebook.

«Сьогодні в бою поблизу Щастя у вічність відійшов мій найкращий друг Віктор Гурняк. Це сталося о 10:10. Він намагався вивезти поранених на машині з поля бою, але загинув від мінометного снаряда. Вітьок належав до «Пласту» (Курінь ОЗО), був засновником фотоагенції LUFA, позаштатним фотокором Reuters, Insider, УНІАН. Після численних поїздок на схід, як репортер і волонтер, ухвалив рішення піти бійцем «Айдару», – пише Задорожний.

За даними МЗС, від початку оголошення режиму припинення вогню на Донбасі, станом на 15 жовтня, загинуло 68 українських військовослужбовців і 428 було поранено. Також загинула 51 цивільна особа.

5 вересня у Мінську тристороння контактна група представників України, ОБСЄ та Росії підписала з сепаратистами документ, який визначає передумови політичного врегулювання конфлікту на сході України, йдеться зокрема про припинення вогню. У ніч на 20 вересня, учасники переговорів підписали меморандум щодо припинення вогню на Донбасі.

XS
SM
MD
LG