Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов сумнівається, що Рада сьогодні запрацює


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов сумнівається, що парламент сьогодні зможе працювати.

На засіданні парламенту він пообіцяв, що у газеті «Голос України» буде оприлюднений список прізвищ народних депутатів, які не відвідують засідання Верховної Ради.

За словами спікера, це потрібно, щоб громадяни «могли дати оцінку, хто дбає і хто не дбає про інтереси виборців, і хто виконує свої обов’язки, а хто ні».

При цьому Турчинов наголосив, сьогодні Верховна Рада мала розглянути стратегічно важливі питання. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, спікер оголосив чергову перерву в засіданні і пообіцяв закрити засідання, якщо не буде необхідної кількості депутатів.

На сьогоднішньому засіданні, яке Турчинов призначив минулого тижня, зареєструвалися 223 народні депутати, у той час, як для ухвалення рішень необхідні мінімум 226. Майже в повному складі у залі парламенту відсутні депутати, які раніше входили до фракції КПУ, а також більшість народних депутатів із фракції Партії регіонів.

Спікер, відкривши засідання вранці, оголосив перерву до 10:45 і закликав лідерів фракцій і груп забезпечити явку депутатів на засідання.

Сьогодні парламент мав розглядати зміни до виборчого законодавства, які зокрема, мали б врегулювати порядок голосування бійців, що перебувають на сході України.

Міліція посилила охорону будівлі парламенту.

Попереднє засідання парламенту 14 жовтня було достроково закрите у зв’язку із сутичками біля будівлі парламенту.

26 жовтня в Україні відбудуться позачергові парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG