Доступність посилання

ТОП новини

Заборона на трансляцію російських серіалів буде аналогічною до заборони ретрансляції телеканалів – Томенко


Микола Томенко
Микола Томенко

Проект змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо захисту інтересів держави передбачає розробку Кабінетом міністрів і Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення механізму заборони на видачу ліцензії для трансляції російських телесеріалів. Про це заявив народний депутат фракції «Батьківщина», голова парламентського комітету з питань свободи слова й інформації Микола Томенко.

«Ми даємо підстави Національній раді з питань телебачення і радіомовлення й Міністерству культури не видавати прокатних ліцензій. У нас подвійний захист: Міністерство культури має давати прокатні ліцензії, а Нацрада – попереджати, що такі серіали заборонені для показу», – заявив він.

За словами Томенка, заборона певної категорії російських телесеріалів буде аналогічною до заборони трансляції в Україні деяких телеканалів.

При цьому він зазначив, що «цілком можливо, це тимчасово – можливо, ситуація зміниться».

Цей законопроект Верховна Рада мала намір розглянути на сьогоднішньому засіданні.

Комбати добровольчих батальйонів на вихідних звернулись із відкритим листом до президента Петра Порошенка з проханням «прикрити інформаційний тил». Лист підписали командир полку «Дніпро-1» Юрій Береза, командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко і командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук. За словами комбатів, вони обурені політикою українських телеканалів, зокрема, присутністю на них російської пропаганди. Вони попросили Порошенка припинити «трансляцію російської пропаганди у вигляді медіапродукту, включаючи серіали, фільми, розважальні програми, в яких з піднесенням та ідеалізацією зображено нашого ворога».

XS
SM
MD
LG