Доступність посилання

ТОП новини

Міністр енергетики Продан з Еттінгером обговорили газове питання


Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан провів зустріч з комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Еттінгером, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

На зустрічі також були присутні голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінські, голова правління компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

У ході розмови Еттінгер підкреслив готовність Єврокомісії і надалі сприяти вирішенню газового питання.

Крім того, сторони обговорили основні положення проміжної угоди щодо постачання природного газу з території Росії, що будуть обговорюватися на наступній тристоронній зустрічі 21 жовтня у Брюсселі.

У Мілані президенти України та Росії обговорили газове питання. За словами Петра Порошенко, сторони не досягли практичного результату у переговорах, хоча певний прогрес є.

Нині відбуваються газові переговори у тристоронньому форматі Україна-Росія-ЄС, наступний раунд переговорів відбудеться в Берліні 21 жовтня.

26 вересня після тристоронньої зустрічі в Берліні Еттінгер заявив, що Україна до кінця жовтня має сплатити Росії два мільярди доларів, а до кінця року – ще 1,1 мільярда доларів за раніше спожитий газ.

Якщо Росія до кінця жовтня отримає перший транш і передоплату за ціною 385 доларів за тисячу кубометрів, то поставить Україні п’ять мільярдів кубометрів палива.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан тоді заявив, що російській та українській сторонам не вдалося досягти домовленостей щодо принципів ціноутворення.

XS
SM
MD
LG