Доступність посилання

ТОП новини

За що Путін мстить Україні? (Огляд преси)


Доки в Кремлі Путін – про спокійне життя українцям доведеться забути. Так чи інакше, в Росії мститимуть: за Майдан та повалення свого сателіта Януковича, за сам факт вибору українцями європейської, а не луб’янської клептократичної моделі. На цьому наголошує російський експерт газети «Голос України». Він вважає, що війну з Україною веде не Росія, а група осіб, що захопили владу в цій країні. Це Путін і його найближче оточення. Що стосується населення – воно отруєне тотальною пропагандою й погано розуміється на тому, що відбувається. Однак і українським політикам не варто повністю довіряти. Адже завдання будь-якого політика – якнайбільше наобіцяти і якнайменше зробити, по можливості уникаючи суворої відповідальності перед суспільством. Тому потрібно розбудовувати суспільні інститути й незалежні ЗМІ.

Тимчасове притишення Кремлем бойових операцій на Донбасі ні про що не свідчить. Це, як переконує експерт газети «День», тимчасовий перепочинок для Путіна. Якщо почнеться боротьба за владу в Кремлі, його популярність серед населення почне падати, то у Путіна буде єдина можливість врятувати владу – втягти Росію в серйозну воєнну авантюру. І цілком можливо, пише газета, що взимку, або навесні в Україні можуть спалахнути нові бойові дії через спробу Путіна провести по суходолу коридор до Криму. А крім цього, Путін може вторгнутися в одну з країн Балтії і напряму перевірити НАТО. В його інтересах – загострення міжнародної ситуації, доведення її до майже воєнного стану. Він може перевірити НАТО розвідкою боєм, а опір Північноатлантичного альянсу далеко не очевидний, зазначає експерт. Адже він нині перебуває в такій стадії, коли не має стовідсоткової гарантії, що зможе рішуче виступити на захист балтійських країн. Тому Україну не повинна розслабляти миролюбна риторика з Москви, яка може бути затишшям перед бурею. Про це йдеться в статті «Зупинити Путіна може комплекс чинників».

Напередодні виборів на вулицях з'являється все більше людей, що займаються агітацією. Вони роздають буклети з партійною символікою і намагаються переконати перехожих голосувати за «потрібного» кандидата. Газета «Сегодня» дізналася, на що схожі трудові будні передвиборного агітатора, попрацювавши на три різні політичні сили. Заголовок публікації – «Кажіть, що кандидат сидів у в’язниці за ідею».

Жартома його прозивають «москалем» і «шпигуном ФСБ», але він не ображається. Це – про 26-річного колишнього співробітника ФСБ Росії Іллю Богданова, проти якого в Росії завели справу «про зраду батьківщині». Зараз він захищає спільно з українськими побратимами донецький аеропорт. Інтерв'ю з ним пропонує газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG