Доступність посилання

ТОП новини

Охендовський: правом змінити місце голосування скористалися 10 тисяч військових


Михайло Охендовський
Михайло Охендовський

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє, що 10 тисяч військовослужбовців у Донецькій і Луганській областях скористалися з можливості тимчасової зміни місця голосування.

Як заявив Охендовський, за критеріями «військовослужбовець», «виконання завдань у зоні антитерористичної операції», «службовець добровольчих батальйонів» ЦВК змогла відфільтрувати виборців, які зверталися із заявами про тимчасову зміну місця голосування.

Ці військовослужбовці будуть включені в списки виборців і зможуть проголосувати тільки в багатомандатному виборчому окрузі відповідно до законодавства, тобто голосувати за виборчі списки кандидатів, висунутих політичними партіями.

У понеділок, 20 жовтня на засіданні Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроект про реалізацію конституційних виборчих прав учасників АТО.

У Міністерстві оборони заявили, що обурені відмовою Верховної Ради дозволити українським військовим голосувати на позачергових виборах парламенту в зоні проведення антитерористичної операції.

Ці вибори мають відбутися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG