Доступність посилання

ТОП новини

Семенченко: «Якщо воїни проголосують – вони «зроблять» вибори на сході»


Якщо учасники бойових дій зможуть проголосувати, вони визначать результат виборів на сході України. Про це заявив командир добровольчого батальйону «Донбас», кандидат у депутати від партії «Самопоміч» Семен Семенченко.

«Люди там залякані і можуть взагалі не прийти на вибори. Явка може бути дуже низькою. І якщо воїни проголосують, то вони зможуть взагалі «зробити» вибори там. А це невигідно колишнім регіоналам», – сказав комбат «Донбасу» Радіо Свобода у програмі «Ми разом».

На запитання Радіо Свобода, чи реально зробити так, щоб вояки Збройних сил України та добровольці, які утримують лінію протистояння з сепаратистами, могли взяти участь у виборах, Семенченко відповів, що «немає нічого неможливого при бажанні».

Президент Порошенко доручив керівникам військових відомств зібрати заяви солдатів і внести їх до реєстру виборців після того, як у Верховній Раді не набралося достатньої кількості голосів для врегулювання проблеми голосування «учасників АТО».

Пізніше міністр юстиції Павло Петренко також пояснив, що ЦВК «має правові підстави, щоб ті, хто захоче проголосувати, могли проголосувати там за аналогією з тимчасово переміщеними особами».

За різними даними, йдеться про участь у виборах від 10 до 50 тисяч військових та добровольців.

XS
SM
MD
LG