Доступність посилання

ТОП новини

Світовий конгрес українців відправив спостерігачів у Слов'янськ


Одну з найбільших місій надіслала на ці парламентські вибори в Україні українська діаспора. Найсхіднішою точкою, куди відправив своїх спостерігачів Світовий конгрес українців, став Слов'янськ.

На президентських виборах у травні Слов'янськ проголосувати не зміг. На дочасних парламентських виборах були відкриті всі 113 дільниць округу. Водночас бойовики пообіцяли тим, хто візьме участь у виборах – воєнний трибунал і розстріл.

У селищі Ярова в день голосування людей непомітно, село наче вимерло. Дільниця у Яровій – перший пункт у маршруті міжнародних спостерігачів від Світового конгресу українців. Конгрес відправив до Слов'янська десятьох експертів, чиє завдання спостерігати чи правильно виконуються виборчі процедури, чи немає фальсифікацій і зловживань. Вони не втручалися, лише спостерігали і ставили запитання.

Без Донбасу картина спостереження за виборами була б неповною, каже керівник делегації спостерігачів від Світового конгресу українців Олена Кошарна:

«Було тривожно, ми нервувалися, але все-таки вирішили тиждень тому, що треба відправити людей на Донбас. Тобто, якщо б ми не були присутні на Донбасі, то не можна було б сказати, що ми бачили все, що відбувається сьогодні».

До маршруту спостерігачів також було внесено відвідини виборців, які написали заяви про голосування вдома. Загалом уся місія, що розділилася на чотири групи, мала охопити до 80 дільниць у трьох округах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG