Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики стягують військову техніку до передмість Донецька – РНБО


Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

У Раді національної безпеки та оборони України заявляють, що бойовики стягують військову техніку та живу силу до північно-західних передмість та районів Донецька. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора бойовики тричі з гранатометів та стрілецької зброї обстрілювали позиції українських військових у районі Донецького аеропорту.

Крім того, з установок «Град» бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО поблизу населеного пункту Нікішине Донецької області та селища Міус Луганської області.

24 жовтня представник полку «Азов» Андрій Дзиндзя заявив, що бойовики готують чергову атаку на Донецький аеропорт. Крім того, за даними видання «Новости Донбасса», бойовики начебто готуються до вуличних боїв у Донецьку. На вулицях помічено зенітні установки, танки.

Пізніше у міській раді Донецька заявили, що відбувається стандартна передислокація військових сил.

20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я треба вважати припиненим. Після цього він заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.

XS
SM
MD
LG