Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Україні відбулися – заступник голови МЗС Росії


Григорій Карасін
Григорій Карасін

Позачергові вибори до Верховної Ради України в Москві розцінюють як такі, що відбулися.

«Ми очікуємо офіційного підбиття підсумків, поки надходить доволі суперечлива інформація. Але вже зараз ясно, що вибори, попри жорстку й брудну кампанію, відбулися», – заявив агенції «Інтерфакс» заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін.

«Розстановка сил, яка поки що вимальовується, напевно, дає змогу керівництву України серйозно поставитися до розв’язання основних проблем свого суспільства», – сказав він.

За словами Карасіна, у новій Верховній Раді необхідно буде «налагодити інклюзивний діалог з усім суспільством, вийти на прямі контакти з представниками регіонів і прагнути дипломатичного вирішення проблем, спричинених діями Києва».

За опрацьованими майже 50% голосів у загальнодержавному багатомандатному виборчому округу, перед ведуть дві політичні сили – «Народний фронт» (21,62%) і «Блок Петра Порошенка» (21,45%). До парламенту також проходять «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина». Не долає 5-відсоткового бар’єру, за попередніми даними, ВО «Свобода» (4,69%).

XS
SM
MD
LG