Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Росія готова визнати «вибори» «ДНР» і «ЛНР»


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Москва готова визнати результати «виборів» угруповань «ДНР» і «ЛНР». Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Известия».

«Ми вважаємо, що це один із найважливіших напрямів мінських домовленостей. Очікуємо, що вибори відбудуться, як домовлялися, і ми, звичайно, визнаємо їх результати. Розраховуємо, що волевиявлення буде вільним, і ніхто ззовні не спробує його зірвати», – сказав Лавров.

Одним з пунктів «мінського протоколу» від 5 вересня є забезпечення «проведення дострокових місцевих виборів згідно з законом України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Згідно з цим законом, місцеві вибори в окремих районах Донбасу призначені на 7 грудня.

Сепаратисти ж планують провести свої «вибори» на частині території Донбасу, яку вони наразі контролюють, 2 листопада. Україна називає ці «вибори» нелегітимними. Про їхню нелегітимність заявили США і ЄС.

На підконтрольних бойовикам територіях Донецької і Луганської областей позачергові вибори до парламенту 26 жовтня не відбулися.

XS
SM
MD
LG