Доступність посилання

ТОП новини

«Самопоміч» поки що не проводить переговорів про коаліцію – Садовий


Андрій Садовий
Андрій Садовий

Партія «Об’єднання «Самопоміч» наразі не проводить переговорів про коаліцію, заявляє лідер цієї політичної сили, міський голова Львова Андрій Садовий.

«Самопоміч» не вступала наразі в жодні формальні переговори щодо коаліції. При цьому ми усвідомлюємо, що українці дали мандат довіри ряду проукраїнських та проєвропейських партій, які мають спільно шукати точки дотику для вирішення нагальних питань держави», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, «Самопоміч» обговорюватиме можливі союзи в парламенті виключно на основі завдань, які мають стояти перед майбутнім урядом, а не квот. «Нас не цікавлять квоти! Нас цікавить можливість створити уряд професіоналів, які будуть думати не про рейтинги (власні і партійні), а про завдання, для яких їх найняли», – заявив Садовий.

«Після виборів мені телефонував прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Згодом я особисто мав зустріч із президентом України Петром Порошенком на його запрошення. На питання щодо можливого входження «Самопомочі» в коаліцію я повідомив, що таке рішення ухвалюватиметься спільно майбутньою фракцією і керівництвом партії на основі вище описаних принципів», – сказав лідер «Самопомочі».

Напередодні речник глави держави Святослав Цеголко повідомив, що президент України Петро Порошенко провів зустріч щодо формуванням демократичної коаліції в парламенті з Арсенієм Яценюком, а також з Андрієм Садовим.

Центрвиборчком наразі опрацював майже 89% електронних протоколів комісій у багатомандатному виборчому окрузі.

Згідно з цими підрахунками, 5-відсотковий бар’єр, необхідний для проходження у парламент, долають шість політичних сил.

«Народний фронт» отримує 22,14%, партія «Блок Петра Порошенка» – 21,75%, «Самопоміч» – 10,95%, «Опозиційний блок» – 9,37%, Радикальна партія – 7,47%, «Батьківщина» – 5,70%.

Партії «Свобода» для подолання бар’єру бракує близько третини відсотка, у неї 4,70%.

Дострокові вибори до Верховної Ради України відбулися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG