Доступність посилання

ТОП новини

Майданівець і нацгвардієць Бойко поступився 600 голосами кандидату від «Блоку Порошенка»


Нацгвардієць з Сумщини поступився кандидату від президентського блоку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Нацгвардієць з Сумщини поступився кандидату від президентського блоку

Майданівцю та добровольцю Нацгвардії Олександру Бойку не вистачило трохи більше ніж 600 голосів, щоб потрапити у Верховну Раду від 161-го округу Сумщини. Його обійшов висуванець від «Блоку Порошенка», колишній керівник Сумської облдержадміністрації Микола Лаврик.

Такий результат кандидат у депутати Олександр Бойко називає «хорошим знаком», але сумнівається у достовірності. Так, за його словами, на деяких дільницях майже 30% виборців голосували вдома. Також Бойко підозрює, що ОВК навмисно затягувала з підрахунками та повторно «з нуля» надсилала протоколи дільниць у ЦВК із вже «виправленими» результатами, посилаючись на збій системи.

Однак, Бойко, поки шукає докази фальсифікацій, готовий визнати поразку.

«Насправді, я думаю, що дуже багато інформації до нас дійде зараз, завтра, через місяць і ми матимемо велику картинку, але на разі ми нічого не можемо зараз довести. Фактично, маємо констатувати, що переміг інший кандидат», – зауважив Олександр Бойко.

Люди vs техніка

Голова 161-ї окружної комісії Володимир Бондаренко звинувачення відкидає. Каже – працювали на совість, лише електронна система просто не витримувала навантаження.

«Ну хай Бойко прийде і попрацює тут сам, якщо він такий грамотний. Ми всіх їх запрошуємо сюди працювати, з душею поділимось з ними своїм місцем. Хай приходять і керують тут, «бойки» і всі інші», – каже Володимир Бондаренко.

Щоправда, спостерігачі громадянської мережі «Опора» теж звернули увагу на збої системи, але заявили, що в цілому вибори в окрузі пройшли без серйозних порушень.

«Це одна з тих ознак, які дійсно можуть характеризувати,що щось там не так, щось непевне. Адже це саме на цьому окрузі. І протягом сьогоднішнього дня, протягом минулого дня, це не раз і не два, а вже до десятку разів такі збої траплялися. А насправді самих порушень траплялось небагато, всього лише два», – говорить Владислав Діброва, довготерміновий спостерігач Громадянської мережі «Опора» по 161-му округу

Не дарма

Попри все це Олександр Бойко радий, що взяв участь у виборах: за досвід, нові знайомства, натхнення та впевненість, що чесність та простота впливовіші за гроші та зв’язки.

«Як здаватися?! Ні! Надалі ми приділимо велику увагу саме розвитку громадської діяльності в Ромнах. Життя бентежне, ну нічого страшного. Це все дає нам новий запал і бажання до нових справ. А справи вже дадуть нам підтримку людей», – каже нацгвардієць Олександр Бойко.

Він і далі планує вести активну громадську діяльність на Сумщині.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG