Доступність посилання

ТОП новини

За невиконання коаліційної угоди Кабмін пропонують звільняти – проект угоди


Президент Петро Порошенко
Президент Петро Порошенко

У разі невиконання Кабміном, сформованим коаліцією, коаліційної угоди, його мають відправити у відставку. Про це йдеться в проекті коаліційної угоди, запропонованому до обговорення партією «Блок Петра Порошенка».

За документом, прем’єр і кожен із членів уряду мають підписати угоду.

«Невиконання членом Кабінету міністрів України його зобов’язань відповідно до цієї Угоди є підставою для його відставки. Учасники Коаліції, які висунули кандидатуру відповідної особи на посаду члена Кабінету міністрів, мають забезпечити відставку такого члену Кабінету міністрів за рішенням Зборів Коаліції», – йдеться в проекті угоди.

«У разі незабезпечення впровадження Кабінетом міністрів України Угоди Коаліція має ініціювати голосування Верховної Ради України про відставку Кабінету міністрів України», – мовиться в документі.

За проектом, щодо керівників державних органів виконавчої влади, державних компаній, призначених за рішенням коаліції, положення угоди застосовуються так само, як до членів уряду.

Крім того, за документом, коаліція має намір відмовитися від квотного принципу формування уряду. «Міністр визначає кандидатури своїх заступників, а також пропонує керівників і їх заступників в інших центральних органах влади, діяльність яких він координує. Квотування цих посад не допускається», – йдеться в документі.

27 жовтня речник глави держави Святослав Цеголко повідомив, що президент Петро Порошенко провів зустріч щодо формуванням демократичної коаліції в парламенті з лідером «Народного фронту» Арсенієм Яценюком і лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим.

Наступного дня Садовий заявив, що наразі партія «Об’єднання «Самопоміч» не проводить переговорів про коаліцію.

За попередніми результатами виборів 26 жовтня, лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG