Доступність посилання

ТОП новини

Проект коаліційної угоди Порошенка: в уряді буде перший віце-прем'єр – міністр з євроінтеграції


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

У новому уряді буде перший віце-прем’єр – міністр з євроінтеграції. Про це йдеться в проекті коаліційної угоди, запропонованому до обговорення партією «Блок Петра Порошенка».

«Координація впровадження угоди про Асоціацію в Кабміні покладається на першого віце-прем’єр-міністра – міністра по євроінтеграції, якому надаються повноваження щодо координації діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в межах питань впровадження угоди про Асоціацію», – йдеться у документі.

Також у тексті угоди зазначається, що коаліція буде першочергово підтримувати законопроекти, подані Кабміном і спрямовані на виконання угоди про Асоціацію.

Коаліція буде спільно з Кабміном впроваджувати пріоритетні для України заходи угоди про Асоціацію з ЄС в більш короткі терміни, зокрема, до 2016 року.

Крім того, документ передбачає, що стратегічні питання реформ вирішуватимуться на рівні Національної ради реформ. Проект угоди передбачає, що учасники коаліції сприятимуть президенту, прем’єр-міністру та членам уряду, які будуть призначені Верховною Радою, у реалізації реформ, визначених цією коаліційною угодою.

Сьогодні партія «Народний фронт» також оприлюднила свій проект угоди про коаліцію.

27 жовтня речник глави держави Святослав Цеголко повідомив, що президент Петро Порошенко провів зустріч щодо формуванням демократичної коаліції в парламенті з лідером «Народного фронту» Арсенієм Яценюком і лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим.

Наступного дня Садовий заявив, що наразі партія «Об’єднання «Самопоміч» не проводить переговорів про коаліцію.

За попередніми результатами виборів 26 жовтня, лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG