Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: «Роснефть» пропонує запровадити передоплату за газ в ЄС


Найбільша нафтова компанія Росії «Роснефть» запропонувала президенту країни Володимиру Путіну низку заходів у відповідь щодо країн, які запровадили санкції проти Росії, повідомляють ЗМІ.

Зокрема, як пише російська газета «Комерсант», компанія пропонує розглянути запровадження 100-відсоткової оплати поставок газу в Євросоюз. Крім того, пропонується заморозити вивезення вже поставленого в Росію нафтогазового устаткування, щодо якого запроваджена заборона на використання в російських проектах. Як пише видання, посилаючись на одного зі своїх співрозмовників, по суті, мова йде про експропріацію техніки у західних сервісних і нафтогазових компаній.

Серед інших пропозицій «Роснефти» – обмеження міжнародної співпраці у використанні російських модулів МКС, заборона на поховання ядерних відходів з ЄС і США в Росії. Компанія також пропонує можливий арешт майна цих країн і громадян на території Росії.

Захід запровадив кілька рівнів санкцій проти Росії через анексію Криму і підтримку сепаратистів на сході України. Санкції стосуються ключових російських компаній і осіб, близьких до Путіна, зокрема, «Роснефти» і її голови Ігоря Сєчина.

Напередодні Британська нафтова компанія ВР повідомила, що її доходи від співробітництва з «Роснефтю» знизилися з 808 мільйонів доларів у третьому кварталі 2013 року до 110 мільйонів доларів – за той же період цього року.

XS
SM
MD
LG