Доступність посилання

ТОП новини

«Самопоміч» готова почати переговори про формування коаліції – заява


Політична партія «Об’єднання «Самопоміч», що, за попередніми даними, займає третє місце на позачергових парламентських виборах за партійними списками, заявила про готовність розпочати переговори про формування коаліції.

«Народ дав право проукраїнським силам на формування коаліції. Виходячи з інтересів українського народу, ми обстоюємо єдність діяльності політичних сил у парламенті», – йдеться в заяві «Самопомочі», оприлюдненій на сайті партії.

Політсила також закликала інші проукраїнські партії негайно розпочати переговори і розпочати цей процес не пізніше 30 жовтня. «Самопоміч» вже визначила своїх делегатів для таких переговорів.

Партія також озвучила головні принципи формування коаліції, які вона виконуватиме на відповідних переговорах.

У заяві одним із принципів названо рівність учасників коаліції: «Текст коаліційної угоди має бути спільним продуктом учасників коаліції. У керівних органах коаліції учасники коаліції повинні мати рівне представництво. Учасники коаліції повинні мати право вето щодо окремих питань».

Крім того, «Самопоміч» називає принципами, на яких має формуватися коаліція, конституційність, публічність і відповідальність.

Раніше сьогодні свої проекти коаліційної угоди запропонували партії «Блок Петра Порошенка» і «Народний Фронт».

XS
SM
MD
LG