Доступність посилання

ТОП новини

Україна підтвердила наявність коштів для оплати поставок російського газу – Новак


Міністр енергетики Росії Олександр Новак
Міністр енергетики Росії Олександр Новак

Українська сторона підтвердила наявність коштів для оплати поставок російського газу в обсязі 4 мільярдів кубічних метрів. Про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак у четвер на засіданні уряду.

За його словами, Київ провів переговори з Єврокомісією та міжнародними фінансовими організаціями і пообіцяв знайти кошти.

Раніше у четвер за підсумками тристоронніх переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС, які тривали всю минулу ніч, Новак заявив, що Україна не надала гарантій передоплати газу.

Олександр Новак зазначив, що наразі має бути підготовлений пакет документів, який включає додаткову угоду до чинного контракту між російським «Газпрому» і українським «Нафтогазом».

У Міненерго Росії заявили, що ціна газу для України формуватиметься відповідно до формули діючого контракту з урахуванням знижки у розмірі 100 доларів за тисячу кубічних метрів. Відтак, ціна палива для України у четвертому кварталі 2014 року становитиме 378 доларів, а у першому кварталі 2015 року – 365.

Раніше Україна відмовлялася від 100-доларової газової знижки від Росії і наполягала на встановленні ринкової ціни. Також невирішеними у газовій суперечці лишалися питання щодо передоплати Україною за російський газ та юридичне оформлення домовленостей.

Газові переговори у форматі Україна-Росія-ЄС у Брюсселі, що розпочалися 29 жовтня, мають продовжитися сьогодні ввечері.

XS
SM
MD
LG