Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Стокгольмського арбітражу у газовому спорі очікується до кінця 2015 року – Петренко


Міністр юстиції Павло Петренко
Міністр юстиції Павло Петренко

Міністр юстиції Павло Петренко очікує, що остаточне рішення Стокгольмського арбітражу у газовому спорі між Україною й Росією буде винесено до кінця 2015 року. Про це він заявив в ефірі телеканалу «24».

«У зв’язку з тим, що ми влітку подали цей позов і зараз ми туди подали ще додаткові обґрунтування, я маю надію, що в наступному році вже буде кінцеве рішення», – зазначив він, додавши, що у Стокгольмському арбітражі справу розглядають від восьми місяців до півтора року.

Раніше представники українського «Нафтогазу» і російського «Газпрому» подали позови до міжнародного арбітражного суду.

Крім того, «Нафтогаз України» звернувся до Стокгольмського арбітражу з вимогою перегляду контракту на транзит газу з російським «Газпромом», а також компенсації у зв’язку з недостатніми обсягами поставок.

Також Україна звернулася до Стокгольмського арбітражного суду з проханням прискорити розгляд газового питання та винесення проміжного рішення щодо ціни на газ.

З 16 червня російська компанія «Газпром» запровадила режим передоплати за газ для України. Москва вимагає погасити заборгованість за блакитне паливо, Київ наполягає на прийнятній газовій ціні.

Наразі продовжуються газові переговори у форматі Україна-ЄС-Росія.

XS
SM
MD
LG