Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада отримала сотню депутатів Путіна? (Огляд преси)


Швидко і головне – добре сформувати парламентську коаліцію – перший тест на якість для нового парламенту, констатує газета «День». Часу на розкачку немає. Військові експерти в один голос заявляють про серйозну активізацію російського агресора як у себе вдома, так і на території Донбасу. Складною є ситуація в економіці. В суспільстві наростають апатія і розчарування. Видання стверджує, що нині головна тема домовленостей – посади і прізвища, а не принципи та підходи, чи якість реформ, довкола яких об’єднуватимуться політичні партії. Попри заяви учасників переговорів про неприпустимість квотного принципу, торги тривають. За інформацією журналістів, вже узгоджені деякі претенденти на посади в уряді та парламенті. Посаду віце-прем’єра або спікера віддають Володимиру Гройсману. Ще одна кандидатура на посаду голови Верховної Ради – Юрій Луценко. Міністр охорони здоров’я – Ольга Богомолець. Міністр економіки – Віктор Пинзеник. Міністр освіти – Сергій Квіт. Міністр фінансів – Андрій Пишний. Міністр Кабінету Міністрів – Остап Семерак.

Основне завдання «Опозиційного блоку» у парламенті – дискредитація української державності і розбалансування роботи парламенту, щоб Росія мала докази неможливості нової влади керувати країною. Ці депутати, як переконує експерт «Газети по-українськи», не діятимуть відкрито. Вони голосуватимуть за деякі президентські та урядові законопроекти. Адже серед них багато бізнесменів, які заробляють гроші в Україні. У Раді вони виконуватимуть роль комуністів, які лаяли олігархів, капіталізм – а самі підтримували пропозиції Януковича. На сцену «Опозиційний блок» вийшов не сам – узяв молодшого брата «Радикальну партію» Олега Ляшка, наголошує газета. Одні показують себе смішними українцями у вишиванках. А інші – солідні дядьки в дорогих костюмах, які відстоюють «вимоги російськомовних». Це – план Кремля. Прокремлівські депутати гальмуватимуть ухвалення бюджету, щоб не пішли гроші на армію, правоохоронні органи. Блокуватимуть документи, пов’язані зі вступом України в Євросоюз. Що робитиме, скажімо, Ляшко? Казатиме, що він за ЄС, але йому не подобається кома на 149-й сторінці. Тому фракція не голосуватиме. Наслідок – криза парламенту і нові дострокові вибори десь за рік. У тому числі й через деструктивну роботу «п’ятої колони». Про це стверджується в статті «Матимемо сотню депутатів Путіна».

«Виборча кампанія» у так званих «республіках» Донбасу – в самому розпалі: обличчя тамтешніх очільників дивляться практично зі всіх рекламних бігбордів в Донецьку і Луганську. Цікавою обіцяє бути і процедура «виборів», адже голосувати за кандидатів можна буде будь-де і скільки заманеться. Експерт газети «Сегодня» називає це абсурдом. Відсутність списків, голосування в інтернеті і на будь-якій ділянці – все це лише підтверджує факт імітації «виборів». Створюється видимість масового голосування, щоб отримати козирі в торгах Росії з Україною заради своїх інтересів. Експерт не виключає поновлення бойових дій і підписання нових домовленостей. Заголовок статті «В Донбасі ніби вибори».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG