Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: проти Пореченкова порушена кримінальна справа


Російський актор Михайло Порєченков у Донецьку, 30 жовтня 2014 року
Російський актор Михайло Порєченков у Донецьку, 30 жовтня 2014 року

Слідче управління Міністерства внутрішніх справ України порушило кримінальне провадження щодо громадянина Росії Михайла Пореченкова за статтею 260 частиною 4 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його даними, «Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, у складі озброєної банди особисто взяв участь в обстрілі підрозділів українських Збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії в скоєнні злочину на території України».

Відповідно до Кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі терміном від 7 до 12 років, інформує Аваков.

«Сьогодні ж слідчі звернуться до суду і, переконаний, Пореченков буде оголошений в розшук із санкцією – арешт. Неминучим буде підключення до розшуку також Інтерполу. Слідчі переконані, що за настільки очевидних доказів злочину та рішенні суду Інтерпол активно підтримає розшук, і Пореченков не зможе пересуватися світом поза Росією, не будучи заарештованим і екстрадованим до України», – додає міністр.

Російський актор Михайло Пореченков 30 жовтня побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

XS
SM
MD
LG