Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти показали фортецю міністра екології уряду Азарова. Аерозйомка


Колишній міністр екології і природних ресурсів Микола Злочевський звів дві фортеці для приватного користування під Києвом – знайшли маєтки екс-міністра і провели аерозйомку журналісти програми Радіо Свобода «Схеми».

Ділянка площею майже 4,5 гектара розташована між Вишгородом і селом Хотянівка, на березі обвідного каналу Київського водосховища.

Як йдеться в розслідуванні, земельна ділянка належить компанії «Великі ключі», співзасновником якої з найбільшим внеском до статутного фонду є сам екс-міністр Микола Злочевський. Маєток оточений високим парканом. На території, крім двох однакових «дзеркальних» будівель, що нагадують фортеці у псевдороманському стилі, є лазня, гараж, фонтани, багато статуй лицарів. Мешканці Хотянівки скаржаться, що озброєна охорона маєтку забороняє підпливати до берега, хоча ще два роки тому можна було риболовити і відпочивати.

Голова громадської організації «Всеукраїнська екологічна ліга» Тетяна Тимочко зазначає, що будувати поруч із греблею і водосховищем заборонено природоохоронним законодавством.

«Будівництво в межах гідротехнічних споруд, розташованих у системі охоронних зон водосховищ заборонено законом України. Будь-яке промислове чи приватне будівництво там незаконне», – каже вона.

Микола Злочевський перебував на посаді міністра екології і природних ресурсів в уряді Азарова із 2010 по 2012 рік. Злочевський є власником газовидобувної компанії Burisma Holdings. Він виявився недоступним для коментарів. За даними журналістів програми «Схеми», Микола Злочевський зараз не в Україні.

XS
SM
MD
LG