Доступність посилання

ТОП новини

У мерії Києва обіцяють створити фонд для відновлення кінотеатру «Жовтень»


У Києві буде створений благодійний фонд для реставрації кінотеатру «Жовтень», заявив мер Києва Віталій Кличко під час зборів депутатів Київради, повідомляє прес-служба КМДА.

На засіданні розглядалося питання про реставрацію кінотеатру, приміщення якого постраждало від пожежі, і відновлення його роботи.

«Кінотеатр «Жовтень» повинен залишатися одним з центрів кінематографії й одним з культурних центрів нашої столиці. Будь-які спроби перепрофілювання кінотеатру будуть припинені, – наголосив Кличко. – Ми ініціюємо створення благодійного фонду «Відновимо разом». Очолити цей фонд пропонуємо директору кінотеатру Людмилі Горделадзе».

Кличко дав доручення департаменту фінансів КМДА також знайти джерела для фінансування робіт із відновлення кінотеатру «Жовтень».

Мер запропонував депутатам Київради звернутися до ГПУ і МВС з вимогою термінового розслідування факту навмисного підпалу кінотеатру, а також з вимогою розробити програму з підвищення рівня безпеки у громадських закладах Києва.

Тим часом, кілька сотень людей зібралися під стінами мерії на акцію в підтримку кінотеатру «Жовтень». Вони вимагають залишити кінотеатр у комунальній власності, розслідувати його підпал.

Пожежа в кінотеатрі «Жовтень», що розташований на Полоді в Києві, виникла 29 жовтня ввечері, на її ліквідацію пішло кілька годин. Пожежа знищила дах будівлі кінотеатру на площі 300 квадратних метрів. Жертв і постраждалих немає.

За інформацією ДСНС, пожежники виявили три вогнища займання, і всі вони були на даху.

Водночас, за інформацією очевидців, причиною займання стала димова шашка, кинута невідомими в одному з кінозалів під час показу фільму у рамках кінофестивалю «Молодість».

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху».

XS
SM
MD
LG